Έκθεση φωτογραφίας “Ο ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΡΙΩΝ”

Έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Θεολογίτη με τίτλο “Ο περίπλους των Ελληνικών Σκαριών” στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ από τη Τετάρτη 20 Μαΐου έως την Κυριακή 31 Μαΐου. Εγκαίνια την Τετάρτη 20/5 στις 19:30.

Μερικά λόγια για την έκθεση “Ο περίπλους των ελληνικών σκαριών” 

Η συλλογή “Ελληνικά σκαριά” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στις Βρυξέλλες, πρόσφατα, έκανε τον περίπλου της καρδιάς της Ευρώπης. Στο λιμάνι του Πειραιά, τόπο έμπνευσης για τον δημιουργό της, επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον εμπλουτισμένη με νέες απόψεις. Παράδοση και τέχνη, κίνηση και αντανάκλαση, σκουριά και μόχθος εκφράζονται δυναμικά μέσα από τη λεπτομέρεια του χρώματος, την υφή, το υλικό, αφήνοντας τη φαντασία του καθενός να δημιουργήσει τη δική του μοναδική εικόνα.

Μια λέξη για μια φωτογραφία

φως

σκιά χρώμα αρμύρα σκουριά λεπτομέρεια

αντανάκλαση κίνηση χρόνος ρότα φαντασία

μόχθος μεράκι παράδοση τέχνη

διήγηση ανάμνηση περίπλους

Ο Ανδρέας Θεολογίτης είναι αρχιτέκτων — πολεοδόμος. Σπούδασε τη δεκαετία του ’80 στο Βέλγιο. Τα πρώτα χρόνια εργάσθηκε στις Βρυξέλλες και είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε έργα που σημάδεψαν τον ιστό της πόλης. Στις αρχές του ’90 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου συμμετέχει σε σημαντικά αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά έργα. Είναι υπεύθυνος συντονιστής μεγάλων εμπορικών και τουριστικών αναπτύξεων, αναπλάσεων, πολεοδομικών μελετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τη φωτογραφία ασχολείται από την εποχή του «σκοτεινού θαλάμου». Αποτελεί μια προσωπική ανάγκη έκφρασης και αναζήτησης πέρα από κανόνες δίνοντας μια άλλη άποψη της πραγματικότητας.

The Photography of Andreas Theologitis
https://www.facebook.com/atheophotography
#atheophotography

Διάρκεια:
ωράριο λειτουργίας: καθημερινές 17:30 – 20:30

Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 20:30

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ